Agder: Kristiansand, Lindesnes, Evje og Hornnes, Vennesla, Farsund, Flekkefjord, Lyngdal, Kvinesdal, Sirdal og Hægebostad, Risør, Tvedestrand, Vegårshei, Gjerstad, Arendal, Grimstad, Birkenes og Lillesand.
Follo og Romerike: Eidsvoll, Ullensaker, Aurskog-Høland, Nittedal, Frogn, Nordre Follo og Lillestrøm.
Haugaland og Sunnhordaland: Bokn, Bømlo, Karmøy, Sveio, Stord og Etne.
Innlandet: Løten, Ringsaker, Hamar, Vestre Toten, Østre Toten,Lillehammer, Nordre Land og Søndre Land.
Nordland: Rana, Bodø, Hadsel, Øksnes, Sortland, Rødøy, Steigen og Saltdal.
Rogaland Sør: Gjesdal, Hå, Klepp, Randaberg, Sandnes, Sola, Stavanger, Strand og Time.
Troms og Finnmark: Alta, Balsfjord, Hammerfest, Harstad, Kautokeino, Kåfjord, Lavangen, Loppa, Nordkapp, Nordreisa, Salangen, Senja, Skjervøy, Sør-Varanger, Tjeldsund, Tromsø og Vardø.
Trøndelag Sør: Trondheim, Malvik, Melhus, Stjørdal, Orkland, Skaun, Ørland, Midtre Gauldal og Indre Fosen.
Trøndelag Nord: Levanger, Verdal, Inderøy, Steinkjer, Namsos, Snåsa, Overhalla, Høylandet, Grong og Nærøysund.
Vestfold og Telemark: Tønsberg, Larvik, Holmestrand, Sandefjord, Porsgrunn, Notodden, Vinje, Hjartdal, Seljord, Fyresdal og Midt-Telemark.
Vestland: Alver, Askøy, Bjørnafjorden, Bergen, Voss, Kvam, Masfjorden og Øygarden.
Viken Vest: Drammen, Lier, Øvre Eiker, Asker og Bærum.
Østfold: Halden, Råde, Våler, Sarpsborg, Fredrikstad, Rakkestad, Sykehuset Østfold og Kalnes.
Ta kontakt med din veileder i NAV for spørsmål om Menn i helse og påmelding til infomøte.
Målgruppen er 25 - 55 år, men ingen regel uten unntak.
Under intervjuet blir det oppgaver både individuelt og i gruppe. Det er mål at intervjuet gjennomføres fysisk, men digital gjennomføring kan bli aktuelt av smittevernhensyn. Etter intervju og referansesjekk tilbys aktuelle kandidater praksisplass som helserekrutt.
Menn i helse er et komprimert utdanningsløp og det er nødvendig med fokus og god innsats for å oppnå fagbrev som helsefagarbeider. Vi er derfor på utkikk etter deg som er motivert og villig til å lære noe nytt. Det legges i tillegg stor vekt på dine personlige egenskaper. Du må like å samarbeide, bry deg om andre, være ydmyk og ha evne til å ta ansvar.
Helsefagarbeideren jobber i hjemmetjenesten, på sykehjem, på bo- og servicesenter, på sykehus, i rusomsorgen, innen psykiatrien, i boliger for personer med fysisk eller psykisk funksjonsnedsettelse, ved opptrenings- og behandlingssentre, og i skolen med barn eller ungdom som har behov for ekstra hjelp.
Ved bruk av grunnleggende stell og pleie sørger en helsefagarbeider for å ivareta hver pasient og brukers behov. Du må kunne utføre grunnleggende og helhetlig omsorg. Det kan innebære at man assisterer pasient eller bruker med blant annet personlig hygiene, påkledning, ernæring, forflytning og trening. En helsefagarbeider kan også jobbe med å forebygge ensomhet, å skape mestringsfølelse og gi bruker eller pasient et bedre grunnlag for å leve et mer aktivt liv.
Du vil veksle mellom å motta ytelse fra NAV og lønn fra kommunen. Før oppstart som helserekrutt skal du fylle ut økonomisk kartleggingsskjema som gir deg oversikt over dine ytelser og lønn under utdanningsløpet. Ytelser fra NAV og lønn fra kommunen beregnes individuelt.
Deltakelse i prosjektet krever politiattest etter § 5-4 i helse- og omsorgstjenesteloven. Man kan blant annet ikke ha merknader innen narkotika, vold eller seksuallovbrudd.
Deltakere må kunne skrive, lese og forstå norsk godt nok til å følge utdanningsløpet. Dette blir vurdert gjennom intervju og eventuell helserekruttperiode. De deltakerne som ikke har norsk som morsmål, må dokumentere bestått språkkrav i gjeldende kommune.
Hovedregelen er at man skal ha vært rusfri i 5 år. Med dette menes alle ulovlige og all ulovlig bruk av rusmidler.
Skoleåret 21/22 er ikke endelig avklart.
Her er oversikten for skoleåret 20/21:
Agder: Dahlske vgs og Eilert Sundt vgs avd Lyngdal
Follo og Romerike: Jessheim vgs
Rogaland Sør: SOTS
Trøndelag Sør: TROVO
Trøndelag Nord: Steinkjer vgs
Viken Vest: OPUS Drammen
Vestland: Åsane vgs
Østfold: Glemmen vgs
For å kunne gå opp til fagprøve må alle fellesfagene være bestått. Fellesfagene er norsk, matematikk, engelsk, samfunnsfag og naturfag på videregående skole nivå. I løpet av skoleperioden blir det gjort en kartlegging av deltakernes fellesfag. De som mangler fellesfag, får hjelp og veiledning til å søke om realkompetansevurdering, evt at fagene tas enten gjennom undervisning eller som privatist. Dette ivaretas gjennom lokale løsninger for hvert fylke. I noen fylker er det krav om å ha bestått alle fellesfag før oppstart som lærling.
Aktuelle deltakere med manglende fellesfag får vurdert sin realkompetanse. Realkompetanse er summen av de kunnskaper, ferdigheter, holdninger og den innsikt den enkelte har. Den kan være tilegnet gjennom utdanning, egenlæring, arbeid, familieliv og deltakelse i organisasjons- og samfunnsliv. Dette vurderes ut fra skriftlig dokumentasjon, samtale eller en kombinasjon av begge metoder.
Menn i helse har avtale med utvalgte praksissteder. Det er fylkeskoordinator som fordeler praksisplassene, men du kan komme med begrunnede ønsker for praksissted.
I noen tilfeller kan tidligere relevant praksis bidra til kortere læretid.
Menn i helse er fulltids utdanningsløp, men det kan være mulig å jobbe i tillegg til utdanningen. Vær oppmerksom på at alt av arbeid skal meldes til NAV og kan påvirke din ytelse.
Det er ikke jobbgaranti, men 92% av de som har tatt fagbrev gjennom Menn i helse har fått en jobb de kan leve av og mottar ikke lenger ytelser fra NAV.